>

.

Tapak Iklan untuk Di Sewa . Klik Tab Sewa Iklan untuk Info lebih lanjut






Thank you Support !

Thursday, 23 June 2011

7 Benda Paling TERKECIL di dunia


Ikan terkecil di dunia telah di temui di kawasan paya gambut di Pulau Sumatra , Indonesia.Gambar di sebelah kanan menunjukkan saiz ikan di ibu jari..ikan ini boleh membesar hingga 7.9 mm..waaaa!! kecil sangat kan..hebat betul yang tangkap ikan nie..ahha..Kalau POP , rasanya nak terkeluar biji mata nie tengok ikan kew tak nie..hahahha


Teddy bear terkecil di dunia ini di reka oleh seorang artis seni Jerman iaitu Bettina Kaminski..hehe,,cute x.!! haha..kejap ja hilang nie..hhaha..ukuran patung ini adalah 5 mm..heheh cepat , ameq pembaris,cm mana tngginya tue.hehehheh


Tiny Pinocchio mungkin adalah anjing yang terkecil di dunia , beratnya cuma 1 paun dan saiznya menyamai saiz tin coca-cola..tguk tu gmbar..ehehe anjing nie prnah masuk OPRAH taw..hehe tapi anjing ni dah mati da sebab bukan pasal sakit tua tapi anjing nie terlebih makan daa...ada pla mcm tue..hehe..sama macam ikan emas..kalo da kenyang sgt , kembung perut , pastue terapung d atas...makanya kita kena jaga haiwan kesayangan kita kalo xmaw dorg mati kekenyangan...lol !!


Burger terkecil di dunia..burger btul2 nie taw..dengan fries nya lagi,airnya lagi..ehhehe


Teapot terkecil di dunia ini direka oleh Wu Ruishen , 73 tahun , beratnya cuma 1.4 gm..susah nie mo buat lebih2 lagi dengan scale yg begitu kecil..isk :) 


Cicak terkecil di dunia atau dikenali sebagai Sphaero Jaragua . Saiznya cuma 0.6 inci..kecilnya tue..o.O


Dilahirkan pada 1957 di Birmingham, Willard Wigan MBE  yang meminati seni menghidap disleksia dan masalah pembelajaran, dia telah mencipta kerja seni yang tidak boleh diliha oleh mata kasar manusia..contohnya arca yang dibuat oleh beliau terlalu kecil.tengok d gambar tue...lubang jarum tue boleh wat ukiran statue of liberty..hebat3!!! mo guna mikroskp juga..hahha

Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

8 comments:

cikmima said...

wahhh....memang kecik

POP said...

ahhah..memang kecik..hik3

sis eiyan azian said...

kecik nye..huhu

sis eiyan azian said...

keciknya..huhu

KeTaM_BaTu said...

wah.. keciknye.. leh rabun mata lau macam ni..

jom klik sini..
akta 15 perlembagaan pekerja sosial
women=problem
jangan lupa komen ea.. ^_^

POP said...

hahaha..memang pun..hahha,,oke3,,:)

Amoi Ima said...

menarik2. nk beli burger tu bole x. beli 10 biji pon x kenyang hehe

always-smile said...

keciknyer ..saya suka yng teddy bear dan burger ia memang kecik dan comel~~~i like ~~~~ (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Terjah