>

.

Pakej Pelancongan Popular !

PROMO !!!

Singapore

Muslim Package : Jelajah Eropah

Thailand


China

Vietnam

Wednesday, 15 June 2011

Perubatan Pelik Serata Dunia


Seorang lelaki menelan ikan hidup sebagai bentuk ubat di Hyderabad, India . Setiap tahun di bulan Jun, Bathini Goud bersaudara dari Hyderabad ambil bahagian dalam acara memakan ikan ubat ini, yang mereka yakini boleh menyembuhkan asma dan gangguan pernafasan.

* terbayang waktu mula makan ubat , kena paksa masuk...mo muntah *_*


Lelaki ini memasukkan wajahnya ke dalam akuarium berisi ikan garra rufa, ikan yang digunakan untuk perawatan kulit, dalam acara Beautyworld Japan trade fair di Tokyo.

* ehhehe..teringat plak kampung Luanti kat sabah tue..ada spa ikan..ehheheh


Seorang penduduk sedang menerima rawatan 'cupping' dibelakangnya di Nanning, Guangxi Zhuang Autonomous Region di China. Cupping merupakan bentuk alternatif terapi rasa sakit yang telah menjadi sebahagian sistem perubatan China selama lebih dari 2,500 tahun


Lelaki ini berbaring dalam pasir di area pegunungan El Dakrror di Siwa Oasis, Mesir. Orang-orang di Siwa meyakini bahwa terkubur dalam pasir selama waktu terpanas di sepanjang hari boleh menyembuhkan pelbagai penyakit termasuklah masalah sendi.

* rasanya bukan dapat sembuh , terbakar kulit adalah ~_~ 


Perubatan ini dikenali dengan nama Kenari. Seorang perempuan sedang menerima rawatan tradisional China dengan sebuah kenari di mata dan daun moxa kering yang disumbat di telinga. Ia dijalankan di sebuah klinik di Jinan, ibu kota Shandong.

* macam ala2 rawat resdung pula ^_^


Seorang laki-laki yang ditutupi lumpur duduk di kolam lumpur yang diyakini memiliki khasiat ubat di 'danau keajaiban/Lagoon of Miracles', di Chilca , Peru . Danau keajaiban dengan warna kehijauan yang dikelilingi oleh kolam lumpur ini dinyatakan boleh menyembuhkan bermacam penyakit seperti penyakit kulit contohnye jerawat, kurap, kudis dan lain-lain.


Peruvian Ety Napadenschi, yang sedang hamil lapan bulan, disentuh oleh ikan lumba-lumba bernama Wayra selama menjalani sesi terapi untuk perempuan hamil di sebuah hotel di Lima . Terapi ini diyakini boleh menstimulasi otak bayi dalam perut. Suara frekuensi tinggi dari ikan lumba-lumba diyakini boleha mengembangkan kemampuan neuron.


Penduduk Kamboja sedang menampung air najis sapi yang diyakini mempunyai daya penyembuh di Provinsi Kompot, sekitar 62m di selatan Ibu Kota Kemboja, Phnom Penh

* tak sanggup *_*


Seorang lelaki China sedang menjalani terapi sengatan lebah untuk mengatasi rhinitis, peradangan di membran dalam hidungnya, di sebuah klinik di Duqu Town of Xi'an, China . Doktor di klinik tersebut juga menggunakan sengatan lebah untuk mengatasi penyakit seperti rematik dan arthritis

* agak2 nya oke kew tue..?? ~_~ 

Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...