>

.

Tapak Iklan untuk Di Sewa . Klik Tab Sewa Iklan untuk Info lebih lanjut






Thank you Support !

Friday, 8 July 2011

Cerita Sabah #1 : Tempat Menarik di Sabah : Kundasang War Memorial


Salam semua , hari nie POP tak tau apa nak share lah..POP nak cerita tentang keunikan Negeri Sabah , negeri yang POP sayang sangat2..ehhehe..Bagi yang belum lagi pernah menjejaki kaki ke negeri ini terutamanya sahabat dari semenanjung , jom3 datang..ehhehe.. POP akan cerita apa yang best sangat ngan negeri Sabah nie..seperti yang korang tau , Kota kinabalu merupakan pusat bandar negeri Sabah..Nak tengok bandar Kota Kinabalu ( tempat tnggal POP ) 


Negeri Sabah juga terkenal dengan Gunung Kinabalu yang menjadi kebanggan orang sabah. (^_^)

Gunung Kinabalu

Banyak tempat best yang boleh korang lawat di sini , POP suggest kan di mana lagi kalau bukan tempat sejuk di RANAU ..ehhe..Kalau korang nak datang Ranau , pastikan bawa baju tebal banyak2 sebab suhu di sini memang sejuk sangat2 lebih2 lagi kalau waktu hujan..Perjalanan dari Pusat bandar KK ke Ranau mengambil masa 3 jam . POP ingatkan agar berhati-hati ketika perjalanan ke Ranau , sebab kabus tebal kalau waktu petang.. Kalau pagi tak berapa lah..ehhee.So , sebelum ke Ranau , Jom kita melawat Kundasang  , kundasang juga tempat sejuk sebab dekat dengan gunung Kinabalu. Kalau korang singgah kat Kundasang , korang akan nampak Gunung Kinabalu berhadapan dengan kamu sahaja..Jom tengok gambar di bawah ..

Photobucket

Gambar ini di ambil di Kundasang War Memorial , kalau nak tengok gunung Kinabalu depan2 kena naik 1 tempat di Memorial , paling atas..POP dah pernah pi sana , pemandangannya yang cantik , cuaca yang baik , udara yang segar , kurang bising..ehehhe..


Ini dia Kundasang War Memorial , Jom POP bawa korang melihat gambar2 di Kundasang War Memorial





Kalau POP tak silap nie adalah Australian Garden :D


Okey sampai sini sahaja , next entri POP akan cerita pasal Ranau pula yerk..ehhehe...

Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

3 comments:

KeTaM_BaTu said...

best tempat ni... saya selalu pegi. ^_^ jalan2 disana... makan angin, sejuk dan nyaman dengan suasana kampung.

Dilema "aku" lelaki mengandung

Nak tau something tak...?

POP said...

heheh..yup..tempat nie mmg best :D Sejuk ja tmpatnya..ehhe..mmg tenang kalau jalan2 di sana apa lagi kalau dgn org tersyg..ehheh..x rugi dtg sini ...kan..kan..kan.. :D

mirako sensei said...

Brape lme ek??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Terjah