>

Friday, 26 August 2011

Surat Cinta untuk Sahabat Tercinta :)



Salam semua , entri ini khas untuk ex-roomate fyza ( KML ) 09/10 , :) 

Pathma , Bell dan juga Nita :) 

Hey girls :) my beloved friend ^_^ tak lama lagi kita masing-masing akan sambung study kan.?? ada dalam 1 minggu lagi nie..aahhh!! aq rindu banget sama kamu . Korang memang the best ! Bila kita nak plan melancong nie..? Hari tue plan nak pi ranau tapi tak jadi2 juga..2 tahun lagi tue kita plan tapi akhirnya tak jadi , sedihnya..huhu..takpa lah ...laen hari kita leh melancong kan..ehhe..Insyaallah , doakan aku jadi pegawai tourism , boleh lah nie aku bawa korang cuti-cuti malaysia ..ehehhe...oversea pun boleh . amin.. :)

Bagi pathma yang akan melanjutkan study di Universiti Malaysia Sabah dalam bidang perubatan , study elok2 , congrats akhirnya impian koe untuk jadi doktor tercapai juga , so sekarang nie kena study hard lagi , biar betul2 jadi doktor , jangan study half2 pastue tukar bidang len...isk3...ehhhee...

Bagi Helnita atau di kenali sebagai Nita , :) yang akan melanjutkan pelajaran di Universiti Pendidikan Sultan Idris ( UPSI ) , lupa dah aq apa subjek koe ameq , IT kot..ehhehe..same goes to you :) Goodluck okay ^_^

Bagi Bell yang akan menjalani training chef di ATI College , kalao dah jadi chef tue , bolehlah nie jadi chef untuk aq tyme wedding aq kah..ahhahha..chewaahh...ehhehe..gudluck okay.. :)

yaaa...ini dia roomate aku yang tersayang dan tercinta . ehhhe :)


Helnita :) ataupun Nita , orangnya comel sangat . tgok tue gambar kat atas tue , comel kan..ehhehe...meh2 aku gtaw serba sedikit tentang dea..ehhe...lahir pada 13 Ogos , berbangsa Kaum Rungus , asal dari Kudat sabah , seorang yang gila dengan game The sims 3 , gara-gara game tue ada dalam laptop aku , pernah sampai 1 hari dia main non-stop..bahaya betul...pagi2 buta pun masih main , jam 4 pagi baru nak tido , itulah dea...ehhehe..kalau tak dapat main laptop aq , dea pinjam laptop kazennya yang study di KML juga ..memang kaki game dan laptop lah nie . So tak hairanlah dea kalau dea dapat course tentang komputer..ehhee..nak facebook dea..? klik pic itu :)  



Next is Bell ataupun kami panggil ja Abel :) sweet orangnya , pemalu dan pendiam..suka letak tangan di mulutnya tak kira cakap atau ketawa..hehehe :) hidungnya cepat merah , makin comel pula..ehehhe :) lahir pada 16 November , dekat2 dengan birthday aq pula :) orang pertama yang aq jumpa kat bilik :) roomate aq yang pertama sebelum patma dan nita . Mendapat num 1st dan lukisannya pernah di publish di Kreko . Berbangsa Kaum Kadazan :) Bakal menjalani training  menjadi chef di Asian Tourism International College :) seorang yang suka membuat lawak , dan sering aq meluahkan perasaan ma dea..opss..bukan luahan perasaan cinta yee....ahhaha..apa2 ja cerita baru sama ada tentang boyfriend , aku kongsi ma dea dan juga dorang c nita dan patma :) 

Dia bilang dia tdak mo kapel..ahha...belum ada feeling mo fall in love bilangnya..ehhehe :)


Next is bakal doktor , patma priya :) budak2 ex pdt selalu pnggil dea priya coz muka nya lah..macam hindu , tapi dea memang hindu lah tapi not pure , hindu mix dusun :) Lahir pada 10 November , berbangsa kacuk hindu dan dusun :) bakal doktor :) seorang yang suka membuat lawak ..ehhe..

Memories with them :)

  • aku dikerjakan oleh dorang ie tyme birthday aq , syok aq tido , aq kena simbah , bukan guna air...kali nie kreatif c mit..dorang simbah pakai manik2..Ya Allah , hanya tuhan saja tau mulut aq,muka,tilam semua kena manik2 , purple pula...besoknya pi kuliah , masih ada lagi manik2 tue..isk3..nakal ya dorang nie..ehhe..1st time kena surprise oleh dorang..thnxx untuk surprise itu :)
  • tyme orientasi , gara2 lewat bangun , semua bangun terus pakai baju ..berus gigi pun tdak inikan pula mandi..ahahha...takut kena marah senior..ahhaha :P
  • wktu KML ada krisis air , sanggup pi beli air mineral , mandi pun guna air mineral..ahhahhaa..memang hebat!! banyaklah botol kat bilik , bila dah ada air , kita isi semuanya takut takda air lagi..ahha..
  • Nita tunjuk cam mana nak mandi dengan guna 1 gayung ja bial takda air..ahhaha.. :)
  • camping di Kuala Penyu , semua 1 dorm join :) memang best ^_^ 
  • last day dengan korang , rasa sedih sangat2 :( , berjumpa di sem baru , tapi tak sama bilik , sedih..jauh2 pula kita..lain blok..
  • apa lagi arr..aq rasa banyak bha tue..cuma maybe aq tak brapa ingat..ehhee
thanks ya guys untuk selama 2 tahun bersama dengan korang nie..happy dengan kamu ^_^ memang gila dengan korang nie..ahaha..aq rindu sangat2 dengan korang..huhu..

bha..dah baca , jangan lupa komen entri ini di bawah :)

Akhir sekali , jangan lupa ya ma aq..kalo ada di antara kita yang mo kahwin kah , jangan lupa calling2 arr..ehehhe..kad jemputan jangan lupa di hantar :) aq pasti akan join.,,mana taw aq leh sponsor untuk honeymoon korang..ahhahaha..okey..miss u all!! mmmuuahhh!!! 

Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

4 comments:

Abel Ravenessence said...

Salutation,

Hye Fyza, pa kbar? sya hrap ko cool & steady cam dlu jg. :-) ko tau, ni la my first love letter. sya suuuuuuuuka sngat baca. mo hari2 tngok owh. sbab sya suka! teransang emosi sya. uhuhu.. ishk3.. ;-3 sya gersang mo nangis. honestly, sya rsa janggal.. sbab.. sya malu bh.. tp sya suka!!

:-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-D ;-D ;-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D ;-3

ya sya suka. ahem, tringat knangan lama kita d kml. dr first time kta jmpa d bilik, brgmbar d atas 'batu puaka' d blakang blok B saaammmmmpailh kta brpisah mmbawa diri d terminal kk. huhu.. alangkah bgus klo sya ble putar blik jarum jam p masa lalu. hehe.. anyway, kita sama2 ambik course tourism kn. hrap nnti kita sama2 gak tmpat keja. ada masa nnti kita smbung blik impian p ranau dulu tu. msti epic dpt hangout ma kmu ber3 kn? yeah, i can't wait! :-D bh, ckup sda sya mumbling2 ni. sbelum tu sya mo minta maaf klo sya ada buat silap. smada sya x sdar, spare sdar @ x sdar lngsung. haha! bh mo habis sda ni. THANKS FOR EVERYTHING & FOR BEING MY FRIEND, I'LL NEVER FORGET YOU GUYS, MAY GOD BLESS YOU, TAKE CARE & HAVE A NICE DAY. :-D

p/s: doakn sya dpt boifren bagus ya. ;-p

SINCERELY FROM YOZABEL
WITH LOVE
HUG & KISSES

PATHMA PRIYA BALAN said...

TUMPANG LALU.. PATHMA PRIYA D CNI HEHEHE..

aigoo.. aisehmen.. hee.. fiza jiwang da ko pandai da tulis surat cinta hee.. nasib surat ko lawak2.. klu yg sedih2.. ko b'tanggungjawab bab buat air mata sy menitis haha.. pejam kelip pejam kelip dua tahun da kita bersama.. tu bkn kejap.. lama tu hee.. byk pgalaman kita tempuhi.. n saling mengenali diri masing2.. abel yg dulu serba pendiam.. kini uda pandai da membawa diri.. hee. fiza yg dulu gud girl.. jd nakal da gara2 sy n nita hehe.. nita pula dulu.. yg sy sangka pendiam n pemalu rupanya.. 1 kepala dgn sy hehe.. aigoo.. rindu dgn kamu ni.. sy ngat g time kita kena kuarantin dulu hee.. still jg kita 1 bilik tidur.. waa kita mmg dormmate yg sejati hee.. semua pgalaman mmg indah dgn kamu.. 1 yg sy x ble lupakan ialah.. gelak ketawa kita yg x control hahahaha.. really miss that moment.. skrg x dpt da ketawa yg cmtu.. xda yg 1 kepala.. hee..

:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-;

THANKS GURLZ.. XTAU BERAPA KALI SY MAU UCAP.. HEHE BAB TERIMA KASIH TU X DPT D UCAPKAN.. DGN KATA2.. I REALLY FEEL BLESSED TO HAVE SUCH A RUM8 LIKE ALL OF U.. MUAHH!!!..SALAM SAYANG KEPADA SEMUA.. HEHEHEHEE..

SINCERELY,
PATHMA PRIYA BALAN
B4.25 4EVA..

Anonymous said...

yo girlzz!!!


hehehe aku ni paling last baca surat ni..sorry ya,bru dpt msk internt ni..hahhaha pizzza..terkluar ba smua crita kta..hehe mmg best la tme 1 bilik dgn korang.For the first time sa msk asrama and lucky me coz dpt roomate mcm kmurang bertiga.punya karakter yg berbeza dan unik tapi mmg the best roomate ever ni.hehee..
TO U NURFIZA VELNISA: hehe cantik ba nma ko yg velnisa tu..best ni sebut..haha ba bkn tu yg sa mau ckp ba tu.adeh fiza,yg mandi 1 gyung tu ko ble ingt ar?haha ba biasa la kat kg slalu kurang air ba tu,tu yg sa terer psal tu.haha..psal laptop tu,mmg x ble dinafikn la,sa mmg cpt addct ni.haha..sorry ar coz mengerjakn laptop ko.sa rsa sa la yg pling slalu gna berbnding tuan punya tu hehe and TQ SO MUCH coz ko snggup ni pinjamkn kat sa..hehe rindu pla time sa men game gna lptop ko..sampai x ingt dunia ni.=p kekekeke pastu klo psal couple2 tu,mmg ko la no 1 antara kami.hehe best ni dgr crita cinta ko.hehe
TO PATHMA PRIYA: hahaha c amma,klo diingt blik,dgn ko la sa pling bnyk buka crita..sampai yg mgarut punya topik ni sa bwa crita..klo psal imagine smthing ko la geng karas sa.haha imaginasi tanpa sempadan.hehe TQ coz ko slalu lyan crita karut sa sampai kta x terbelajar ni bila da mla bcrita.
TO YOZABEL: c abel yg pemalu,mmg best dikacau..cumilll ni tgk muka mlu2 dia.hehe.sa ska sgt kcau rambt dia ni..ada sensor yg berlebihan..kiuttt..pastu sa ska tgk lukisan dia.mmg ada seni.cantik lg tu.paling naif antara kta btiga ni dia la kn?tapi bila komen2 something dia la pling tegas pendirian.terutama psal lukisan.hehe

KORANG BTGA MMG D BEST ROOMATE EVER.NO ONE CAN REPLACE ALL OF U.BIARPN ADA ROMATE BRU,TP X SMA MCM TME KTA 1 BILIK NI..RINDUNYA MSA KTA 1 ROOMATE DLU..HEHE BA SUATU MSA NANTI MESTI TERLAKSANA JG TU PLAN KTA.AMEN..^^ PA PUN THANKS AND SORRY FOR EVERYTHING.LUV YOU ALL.


LOVE,
NytaTJ

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...