>

.

Pakej Pelancongan Popular !

PROMO !!!

Singapore

Muslim Package : Jelajah Eropah

Thailand


China

Vietnam

Tuesday, 27 September 2011

Kisah benar : Kisah yang amat mengejutkan....KISAH BENAR - SANGAT MENGEJUTKAN ....... . Ini adalah kisah nyata seorang gadis kolej muda yg meninggal dunia bulan lepas di Shah Alam. ... ... Namanya Priya. Dia telah dilanggar oleh sebuah trak. Dia bekerja di pusat panggilan. Dia mempunyai teman lelaki yang bernama Shankar. 


Mereka sangat mencintai satu sama lain. Mereka sentiasa bercakap di telefon. Kamu tidak akan nampak dia tanpa telefon bimbit. Malah dia juga megubah talian dari Maxis ke Digi, supaya kedua-duanya boleh di rangkaian yang sama, dan jimatkan kos. Priya menghabiskan separuh dari setiap harinya bercakap dlm telefon bersama Shankar. 


Keluarga Priya tahu mengenai hubungan mereka. Malah Shankar jg sangat rapat dgn keluarga Priya. (Cuba bayangkan ikatan cinta mereka) Sebelum dia meninggal dunia dia selalu memberitahu rakan-rakannya “Jika saya meninggal dunia, tolong bakar saya bersama telefon bimbit saya” dia juga berkata perkara yg sama kepada ibu bapanya. Slps kematiannya, orang tidak dapat mengangkat mayatnya, walaupun telah mencuba sedaya upaya, tetapi masih tidak boleh. 


Semua orang telah mencuba untuk mengangkat mayatnya, tetapi hasilnya tetap sama. Akhirnya, mereka memanggil seorang lelaki iaitu kawan bapanya yang dikatakan boleh memanggil dan bercakap dengan roh orang yang sudah meninggal. Lelaki itu mengambil sebatang kayu dan mula bercakap kepada dirinya perlahan-lahan .. 


Selepas beberapa minit, lelaki tersebut mengatakan “gadis ini tertinggal sesuatu di sini.” Kemudian rakan-rakannya memberitahu lelaki itu tentang niat utk membakar mayat Priya bersama telefonnya. Dia kemudian membuka kotak kubur dan meletakkan telefon dan kad sim di dalam kerandanya. 


Selepas itu, mereka cuba untuk mengangkat mayat Priya dan ternyata ianya menjdi mudah lalu membawanya ke dalam van. Mereka semua terkejut. Ibu bapa Priya tidak memaklumkan Shankar bhw Priya telah meninggal dunia .. slps 2 minggu, Shankar menelefon ibu Priya .. Shankar : “Auntie, saya dtg ke rumah hari ini .. masak sedap-sedap ya. Jangan bagi tahu Priya yg saya akan datang rumah hari ini, saya nak bagi dia surprise.” Ibu Priya menjawab ...”Kamu dtg lah ke rumah dulu, saya ingin beritahu kamu sesuatu yang sangat penting.” Setelah dia datang, mereka memberitahu kebenaran tentang Priya. 


Shankar menganggap mereka sedang bergurau dengannya. Dia ketawa dan berkata “jangan cuba tipu saya - suruh Priya keluar sekarang, saya ada hadiah untuknya. Hentikan semua kekarutan ini.” Kemudian mereka menunjukkan sijil kematian asal kepadanya. Mereka menunjukkan bukti supaya dia percaya. (Shankar mula berpeluh) Beliau berkata ... “Tidak benar .. kami telah bercakap hari ini .. Dia masih menelefon saya. Shankar terketar-ketar. Tiba-tiba, telefon Shankar berbunyi .. “Lihat ini adalah dari Priya, lihat ini ...” dia menunjukkan telefon kepada keluarga Priya. 


Semua mereka menyuruhnya menjawab panggilan tersebut. Dia bercakap menggunakan mod pembesar suara .. Kesemua mereka mendengar perbualannya. Kuat dan jelas, tanpa sebarang gangguan. Memang suara sebenar Priya & tidak mungkin orang lain boleh menggunakan sim kad itu kerana telah di bakar bersama mayat Priya. Mereka sangat terkejut lalu memanggil semula lelaki iaitu kawan bapa Priya (yang boleh bercakap dengan roh orang mati) utk membantu.


 Beliau membawa tuannya untuk menyelesaikan perkara ini. Dia & tuannya bekerja selama 5 jam. Kemudian mereka menemui satu perkara yang benar-benar mengejutkan mereka .... Digi mempunyai liputan yang terbaik “Di mana pun anda pergi, rangkaian kami tetap ikut!!
Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

6 comments:

My Name is Mar said...

Betapa SIOT-nya...
Hahahaha:D

Myera Nyera said...

hahak i will follow you~

emy|farid said...

mak aih, bru nak seram sjuk baca. hahah

Farhan Hanif said...

Tahniah...Anda telah buat saya seram sejuk sepanjang sesi pembacaan entri ini...grrr~

Alya Esprézzo™ said...

hahaahhahahahah sengal gilaaaaaaa!! kemain baca sampai habisss..cehhh! hahaha haii selamat berkenalan :P

yusuflaili said...

Salam;
Aku rasa rasa kau ada potensi buat novel seramlah...apa2pun entry yang bagus terbawak aku olehnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...