>

.

Tapak Iklan untuk Di Sewa . Klik Tab Sewa Iklan untuk Info lebih lanjut






Thank you Support !

Saturday, 19 November 2011

Ayat budak zaman sekarang ~_~



Salam semua , apa khabar ? dah lama tak update , malas nak taip..ahaha...okey , hari ini POP nak share dengan semua blogger dan reader sekalian tentang nie hah !!! ayat budak zaman sekarang...minta maaf lah yer adeq sekalian...tetapi.....

arrrgghhhh!!! POP pantang nampak ayat macam nie...tak faham lansung...faham tue faham juga cuma kena ambil masa juga nak baca ayat tue , terbelit lidah nak sebut ayat tue...okey , nie beberapa ayat yang POP nak kongsi kat readers semua , sebagai contoh saja ya...nie POP nampak kat fb , tapi just nak bagi contoh k...

Contoh 1 

maapkan saiya !!
saiya thak dpt truskn hbngan nyh lgy , ,
nyh untoox kbaikan kytha br-2 . .
saiya mnx maap !
selamat tinggal sayang !!

Contoh 2 

WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

Me : Huh ? Ohhh ...

WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

Me : kjg , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

Me : Huh! =='

WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

Me : Oke .
*After a few Minute Later =='

WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)

Me : K .

WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(

Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

WTF : ape yang awak anta saya tak paham !

Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !



Contoh 3 


ewwww...jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark.busyan!!..busyan!!...


Contoh 4 



tAk skEw ngOk tv p skEw ngOk rNcGan dy.. huk3..


Contoh 5 

hw lfe's,,??hope chat jew ea..if xchat,jgn lpe mkn mdcne tau,,,urm dh lme xupdte2 kn...bz ckit r...ari nie nk story pew ea...??


Contoh 6 

focus on stdy ea,,jgn noty2 tau..k r...smpai cnie jew..t kta story2 ag ea..jap ag nk blk U 




 

HUH...??? What the hell is that ???? bajet comel lah tue...selalunya POP tengok , budak perempuan lah suka buat ayat macam ini...cuba korang tengok ja kawan atau pun contoh paling simple , adik korang...cuba tengok gaya ayat tue...aduh..ada saja ayat budak sekarang. Kalau ya pun , tulislah dalam bahasa yang orang faham...cikgu kat sekolah ajar macam tue erk kat sekolah..? bukan POP nak anti atau marah kat budak sekarang tapi at least cuba lah guna ayat yang betul supaya orang lain boleh faham..

maybe kalau dah terbiasa dengan ayat macam tue , boleh faham lagi tapi kalau orang tua kita atau nenek kita , datuk kita ,, ingat dorang faham kah...?? lagi pening da lah...

POP pun dah cukup pening jumpa ayat macam nie..ala..bukan POP nak kata apa , even ayat POP nie pun bukannya bagus sangat tapi at least orang faham dan senang nak baca bukan macam ayat kat atas tue...aduhai...nie POP nak bagi 1 contoh pula...




so , the conclusion is , buat lah ayat yang orang senang nak faham , takut nanti kalau dah terbiasa , terbawa2 pula..ish2...tak bagus...huhu..Minta maaf sekiranya ada kesalahan dan kesilapan ..POP pun pernah juga buat ayat macam tue tapi bukanlah ayat yang sampai orang pun tak faham...dan 1 lagi gaya tulisan kecil besar...mata POP nak terkeluar biji mata nie nak baca..ahahha..apapun no hurt feeling okay :) Peace !! :)

POP- Teringat Cikgu Azman , guru BM sekolah rendah marah POP sebab guna ayat singkat ( yg,dn,sy,mrk) ahhaha..lawaknya...biasalah budak2..hik3...ahhaha

Dont forget to leave your comment , follow and LIKE this blog. Enjoy your stay here :)

2 comments:

cik najihah said...

siyes annoying gila

Kak Sal said...

Ohh my...wt the hell..akak memang slalu nampak ayat2 camtuh..coz anak2 remaja akak slalu buat..akak kerap tegur dorang..sebabnya akak sgt2 sakit hati bila terpaksa memikir apa yg dorang tulis..rasa mcm nak terajang je..sgt2 geram..x nak baca pun status anak sendiri nak juga baca..then kwn2 dorang post reply pun guna ayat yg sama.....grrrrrr

psstt--ayat yg ko copy yg 1st tu rasa mcm ayaq gegirl akak jer....huh! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...